Wij brouwen ons bier ambachtelijk. Dat betekent dat we authentieke en natuurlijke ingrediënten gebruiken, die we zoveel mogelijk lokaal en biologisch inkopen. 

 

IMGP7897

Kemphaan Madeleine:  5%

Madeleine is een tarwebier (witbier) volgens Belgisch gebruik. Met een alcohol percentage van 5 % en de toevoeging van sinaasappelschillen en diverse kruiden is het een heel fris bier geworden. Een bier dat fruitig en juist niet zo bitter smaakt. Een aanrader voor op het terras of een middagje in de tuin.

Madeleine

 

Kemphaan Blond:  5,5%

Een licht bier met maar 5,5 % alc, Iets donkerder van kleur dan een pils, maar door het gebruik van een bovengist veel rijker van smaak.

Door Duitse hoppen te gebruiken is hij redelijk bitter, maar toch zacht in de afdronk. Een prima bier voor op het terras of bij een barbecue.

Blond

 

 

Kemphaan Tripel:  8,5%

 Een blond bier met 8 % alc. Moet een moutige zoetigheid hebben en toch de bitterheid van de hop door laten komen. Ook dit bier is zacht van smaak en laat zich soms te snel drinken voor de hoeveelheid alcohol die het heeft. Een bier om rustig van te genieten voor liefhebbers van zware bieren.

Tripel

 

Kemphaan Weerwater:  7%

Het weerwater is een blond zomerbier met vooral in de nasmaak een licht zacht bittertje. Hoofdsmaken zijn bloemig en fruitig. Een makkelijk doordrinkbaar bier.

Weerwater

 

Oostvaarders:  7%

De Oostvaarders is een biertje voor de liefhebber van bitter. In eerste instantie iets zoetig maar in de afdronk komt de zachte maar duidelijk aanwezige hopbitterheid naar voren. Lekker, maar niet zo extreem als bij een IPA.

oostvaardersetiket

Kemphaan Oeps:  9,5%

De Oeps is een bier dat ontstaan is uit een foutje, vandaar de naam. De kleur is mooi amber en de smaak is zoetig, kruidig en alcohol verwarmend, wat niet zo vreemd is met 9,2 %. Een zware jongen die ook weer te makkelijk wegdrinkt en daardoor zijn naam meer dan waarmaakt. Als je liefhebber van zeer zware bieren bent, is dit een bier dat geproefd moet worden.

Oeps

Kemphaan Winter:  10%

De winter is een zwaar bier en een ware smaak explosie. Alcohol verwarmend, moutzoetig en kruidig.

Een biertje waar je warm van wordt. Ook dit bier is heel zacht en drinkt makkelijk weg wat men moet bezuren als men te snel drinkt.

Winter

 

 

 

logo kemphaan nieuw