Introductie Waterkasteel

Nieuw bier met Sopropo

Waterkasteel is smaakvol, verfrissend licht bier van 2,5%. Dit bier krijgt zijn de karakteristieke bitterheid en frisheid door het gebruik van sopropo.

Het eerste weekend van maart was het zo ver. Ons nieuwste biertje is geïntroduceerd voor het grote publiek. Vanaf heden is dit bier verkrijgbaar.

Bier met een verhaal

De verborgen schat van Almere wordt het ook wel genoemd! Het stadslandgoed de Kemphaan is sinds kort het modernste complete kasteelgebied van Nederland. Stadsbrouwerij de Kemphaan is gevraagd om hier een middeleeuws kasteelbier voor te ontwikkelen. Onlangs is Restaurant Dubbel-Op, de initiatief nemer van het Waterkasteel, gevraagd om met Sopropo oftewel bittermeloen te experimenteren en zo ontstond het idee om ook ons bier hiermee te gaan brouwen. Bieren hadden in die tijd namelijk een laag alcoholgehalte en er was nog geen hop. Bittermeloen wordt veel in de Surinaamse en Indische keuken gebruikt en is zeer bitter van smaak en dus een goede vervanger voor het grootste deel van hop.
Het is een licht zomers bier geworden met een vleugje Sopropo


Sopropo

De sopropo of bittermeloen is een soort komkommer met een wrattige schil. Het is een groente die van oorsprong uit Azi├ź komt. De smaak van sopropo is ronduit bitter maar heeft weinig overeenkomsten met meloen.
Studies tonen aan dat deze plant kanker en diabetes kan genezen. Tevens bevat het eigenschappen die andere ziektes kunnen helpen voorkomen en genezen.